JxCat redobla la pressió contra els republicans i, concretament, el president d'ERC, Roger Torrent. Després que el secretari del Parlament, Xavier Muró, hagi ordenat la retirada de l'escó al president Quim Torra i que la Mesa ho hagi assumit, el partit de Torra ha vinculat l'estabilitat del Govern i l'aprovació dels pressupostos al fet que es mantingui l'escó.

Així ho han donat a entendre en roda de premsa el vicepresident de la cambra, Josep Costa, i el president del grup, Albert Batet, malgrat que han negat que estiguin amenaçant amb la convocatòria d'eleccions. Tot i això, Batet ha assegurat que "la millor manera de garantir que hi hagi pressupostos és que Torra sigui diputat" i ha defensat també que això és el que dona "estabilitat" a l'executiu.

A més, el vicepresident de la cambra, Josep Costa, ha anunciat que demanaran sotmetre a votació de la cambra una proposta de resolució per desautoritzar Muró i mantenir Torra com a diputat. El text ja havia estat presentat prèviament per aquest grup a la Mesa, però no s'ha arribat a sotmetre a votació.