Salvador Balliu (JxCat) ha revalidat la presidència del Consell Comarcal de la Selva aquest dijous al migdia amb els vots de la seva formació, JxCat, Independents de la Selva (IdS) i el PSC. Balliu ha defensat aquest acord assegurant que volen deixar "en segon pla qualsevol ideologia" i centrar-se en "les necessitats del dia a dia" dels ciutadans.

El més crític amb aquest pacte ha estat el portaveu d'ERC a l'ens, Joan Martí, qui ha lamentat que JxCat no hagi aprofitat "l'oportunitat" de defensar "la república catalana" des de l'organisme supramunicipal.

La investidura del nou president del Consell Comarcal ha estat marcada per la concentració d'una trentena de persones a l'exterior de l'edifici en contra del pacte amb el PSC. Els manifestants han recriminat a Balliu que formés govern amb "les forces del 155".

Balliu, que repeteix en el càrrec, ha estat nomenat amb els dels cinc consellers d'Independents de la Selva (IdS) i dels quatre del PSC, que sumats als nou representants que tenen els de Junts per Catalunya, han donat una majoria àmplia (18 vots de 33).

Manifestació contra del pacte

El plenari ha estat marcat per una concentració convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en contra del pacte de govern entre JxCat i el PSC. Prop d'una trentena de persones s'ha concentrat una hora abans de començar el ple de constitució del nou Consell Comarcal davant de l'edifici de l'organisme.

Els manifestants han titllat als membres de Junts per Catalunya d'"escalfacadires". També han cridat proclames com ara 'pacte de la vergonya' o 'ens heu robat els vots'.

Tot i no poder accedir a la sala de plens perquè estava plena per alcaldes i altres representants institucionals, durant els parlaments de Balliu s'han pogut sentir xiulets dels manifestants que estaven a fora de l'edifici.