Junts per Catalunya insisteix en la idoneïtat de la restitució dels consellers apartats per l'article 155 i pensa mantenir el nomenament del president Quim Torra, malgrat el front comú de PP, PSOE i Cs contra la publicació oficial dels consellers. Així ho ha exposat el vicepresident de la Mesa, Josep Costa, que ha situat el Govern a publicar els noms en el Diari Oficial de Generalitat de Catalunya.

"El president Torra continuarà defensant que els nomenaments que ha realitzat són perfectament legals", ha exposat Costa en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio aquest matí. I és que per a Junts per Catalunya la publicació oficial del Govern no és una opció per a Rajoy, si no una obligació per llei, tal com van assenyalar ahir diversos col·lectius d'advocats i juristes catalans.

La decisió del govern de Mariano Rajoy de parar el nomenament dels consellers i per tant prolongar el 155 és, a ulls de JxCat, l'evidència que els partits constitucionalistes no han "acceptat" el resultat de les eleccions del 21 de desembre, fet que des de la formació de Puigdemont és una mostra que l'executiu espanyol "no saben com gestionar" el cas català.

Reconsideració del PSOE

Junts per Catalunya ha demanat als socialistes que reconsiderin el seu suport al veto de Rajoy, després que ahir es fes públic que PP, PSOE i Cs van mantenir converses per configurar un front comú contra els nomenaments del president Torra i per mantenir el 155.

"El PSOE no ha de deixar-se emportar per les lluïtes entre PP i Cs", ha demanat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, al líder socialista, Pedro Sánchez. En una entrevista a RNE, ha considerat que els socialistes han de "respectar la seva història" i mantenir la "lluita per la democràcia", que segons aquest ha caracteritzat la formació.