Junts per Catalunya ha acordat la investidura de Jordi Sànchez amb ERC i la CUP. "La tenim lligada entre tres", ha asegurat la portaveu de la formació, Elsa Artadi, que ha assenyalat que serà investit en segona volta, és a dir, per majoria simple.

Al marge de la investidura de Sànchez, també podria recuperar una de Carles Puigdemont després de la decisió de la justícia alemanya de deixar-lo en llibertat sota fiança i de descartar el delicte més del qual se l'acusava, el de rebel·lió. "Treballem amb la idea que Puigdemont sigui president", ha exposat la portaveu de la formació, Elsa Artadi, en una entrevista en TV3.

Es revifa la via Puigdemont

Des de JxCat afirmen que el president continua sent, com ha estat sempre, el candidat a la presidència de la formació independentista, però ha sostingut que només s'efectuarà una candidatura si l'esmentada presidència pot ser "efectiva", és a dir, "no simbòlica". Artadi ha exposat aquesta idea just el dia després que l'Audiència territorial de Schleswig-Holstein hagi decidit deixar en llibertat al president.

"És un dels grans objectius de la legislatura", ha apuntat Artadi sobre la candidatura a la presidència de Puigdemont, que assegura que dependrà de com evolucioni el seu procés judicial a Alemanya. "Hem de treballar amb els advocats per veure quines escletxes tenim", ha reconegut la portaveu de la formació, tot mentre assegura que ara mateix la fita immediata és investir el número dos de JxCat, Jordi Sànchez, per sortir del bloqueig. "Estem en aquesta pantalla", ha exposat Artadi, que ha apuntat que l'acord per la investidura serà a tres, també amb la CUP.

"Què estan fent a la presó?"

La portaveu de Junts per Catalunya ha celebrat l'alliberament del president a l'exili i ha considerat que forçarà la reacció de la justícia espanyola, la qual veu ara en evidència. "Què estan fent a la presó?", s'ha preguntat Artadi sobre els membres del Govern que segueixen empresonats després que el jutge alemany hagi descartat l'extradició per rebel·lió.

Segons Artadi, amb aquest moviment es dona la raó "als qui estaven injustament empresonats" i ha augurat "conseqüències enormes" pels consellers presos.