Junts per Catalunya (JxCat) ha demanat al Departament d'Interior “fermesa i determinació per depurar actituds racistes i xenòfobes” dins del cos dels Mossos d'Esquadra després que aquest dilluns s'hagi conegut una “suposada agressió racista” de sis agents del cos policial d'ara fa un any a Sant Feliu Sasserra (Bages).

Un cop els fets han transcendit a l'opinió pública, Interior ha canviat de destí els agents, que estan sota investigació judicial. La formació de Carles Puigdemont considera que els fets denunciats són “inacceptables i impropis” d’una policia democràtica i, per aquest motiu, demana al Departament que apliqui “mesures proporcionals a la gravetat d’aquests fets” i “depuri responsabilitats, si s’escau, al més aviat possible”.

D'altra banda, JxCat censura els “atacs racistes” d’aquest diumenge a Premià de Mar, així com les declaracions de l’alcalde del municipi, que no comparteix i considera “inacceptables”. La formació condemna “de manera rotunda qualsevol forma de violència i actituds racistes”. I considera que el racisme “no es pot tolerar sota cap circumstància i s’ha de condemnar, denunciar i aïllar”.