A l'espera d'una sentència definitiva del TSJC sobre la celebració de les eleccions del 14-F, JxCat ha presentat aquest matí el seu lema de campanya: Junts per fer. Junts per ser. "No renunciem a res i estem disposats a tot", ha resumit la presidenciable d'aquest partit, Laura Borràs, en una presentació de campanya en què ha optat per ignorar les crítiques que minuts abans havia dedicat ERC a Junts alhora que ha situat com a rival del seu pols electoral al cap de llista del PSC, Salvador Illa.

Borràs Artadi Captura de pantalla 2021 01 25

Artadi i Borràs durant la presentació de la campanya en una roda de premsa telemàtica

De fet, l'estratègia de campanya s'ha anat perfilant en la compareixença d'aquest matí en què Junts s'ha dedicat a fons en la crítica a Illa, al qual ha responsabilitzat de la ineficiència que demostren les dades de la lluita contra el coronavirus.

"No va cap a nosaltres"

Davant les referències de la portaveu republicana, Marta Vilalta, que ha argumentat que Esquerra representa, la Via àmplia a la independència, enfront els qui aposten per ser "pocs i purs", la portaveu del partit, Elsa Artadi, s'ha mostrat convençuda que no es referia a Junts. "Entenem que no va cap a nosaltres som ampli, central i majoritari al país", ha assegurat Artadi, mentre que Borràs ni tan sols s'hi ha referit.

Per contra, la presidenciable no ha estalviat les crítiques a Illa. "L'efecte Illa és més aviat el defecte Illa", ha ironitzat Borràs, que ha denunciat una operació d'Estat amb el candidat del PSC i ha retret que les eleccions han aconseguit el que no ha pogut fer la pandèmia que és apartar Illa del ministeri.

Polarització: Borràs-Illa

Tot i que Junts assegura que pretén fer una campanya en positiu, Artadi ha argumentat que "de manera natural" la campanya portarà a un contrast amb el candidat del PSOE. "La polarització per nosaltres d'aquestes eleccions és el PSOE en forma de Salvador Illa, que en el seu moment va ser Arrimadas, i JxCat en la forma de Borràs, que representa tot el contrari, la il·lusió, el tirar endavant, el millorar i fer possible un país millor", ha explicat.

En relació al lema de campanya Borràs, que ha recordat que es tracta d'unes eleccions en una situació extraordinària, en plena pandèmia, sense haver estat convocades pel president de la Generalitat i amb el calendari encara condicionat per la justícia, ha subratllat que la campanya de JxCat vol "cridar a véncer el desànim" i representa la voluntat de Junts de defensar una bona gestió de Govern sense renunciar a materialitzar la independència. "Som aquí per fer un missatge d'il·lusió i compromís amb el futur", ha resumit a més de cridar a: "véncer el desànim i l'espai de rendició política en què molts ens voldrien".

Sort: "Resposta exemplar"

Pel que fa la polèmica arran de les piulades masclistes i xenòfobes del líder de Reagrupament Josep Sort, que han desembocat a la seva expulsió del partit i de les llistes, la portaveu del partit, Elsa Artadi, ha subratllat que Junts ha actuat amb "celeritat màxima i exemplar". Ha assegurat que l'actuació de Sort "és inacceptable" i al partit no li "tremolarà la mà" per tallar aquesta mena de situacions. "Ho estem demostrant amb fets i no amb retòrica buida", ha reblat.

Junts presentarà divendres el seu programa electoral. Això no obstant, la candidata ha insistit en la voluntat de fer realitat la independència i ha assegurat que això quedarà recollit al programa. "Som lleials a l'1-O, i evidentment que ha de tenir una conseqüència política el fet d'assumir aquest compromís amb la ciutadania. És en el nostre programa de partit i és el nostre compromís", ha assegurat.

 

A la imatge principal, el cartell electoral que ha presentat avui JxCat