Iniciativa de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats i al Senat per posar fi a les pilotes de goma. Els grups parlamentaris a les dues cambres han registrat una proposició de llei i una moció per reclamar al govern espanyol que prohibeixi als cossos i forces de seguretat de l’Estat fer servir aquest tipus de projectils per a la dispersió de manifestacions.

Els textos registrats al Congrés i al Senat posen de manifest que “el dia 1 d’octubre de 2017 les pilotes de goma van tornar a Catalunya”, malgrat que havien estat prohibides pel Parlament de Catalunya l’any 2014. En aquest sentit, denuncien que “el seu ús va ser una expressió més de la violència d’aquell dia”.

En els documents, amb els quals volen obrir el debat a les Corts espanyoles, JxCat critica que el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil no respecten els acords del Parlament i recorden els ferits que han provocat les bales de goma no només pel referèndum de l’1-O, sinó també en les protestes posteriors a la sentència del procés. Per tot això insten l’executiu de Sánchez “prohibir totalment l’ús de les pilotes de goma per part de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil”.