Junts per Catalunya s'ha queixat en una carta al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que com a partit no té "accés" a la institució ni "oficina" malgrat haver guanyat les eleccions europees a Catalunya. La formació ha tornat a reclamar a l'Eurocambra que permeti a Carles Puigdemont i Toni Comín acreditar-se com a eurodiputats per respectar els drets dels seus votants i "garantir" que el partit pugui "portar una activitat parlamentària normal". Coincidint amb el Dia Europeu de les Llengües, la missiva també reitera la petició de fer oficial el català a la cambra europea.

A més, JxCat ha demanat a Sassoli que la seu del Parlament Europeu a Catalunya "incorpori" l'occità com a llengua, recordant que l'oficina ja utilitza el català en les seves comunicacions.

Puigdemont i Comín van denunciar al juliol l'Eurocambra davant del Tribunal General de la UE per no garantir el seu dret a assumir el mandat. Aquesta instància judicial europea va denegar aplicar mesures cautelars al respecte, però encara ha de resoldre sobre el fons del cas. 

Si bé el líder d'ERC Oriol Junqueras tampoc va poder assumir el càrrec, ERC sí que compta amb l'oficina de l'eurodiputada Diana Riba, l'única representant independentista a l'Eurocambra actualment.