El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha advertit Pedro Sánchez que ha de moure peça abans de divendres a les 12 del migdia i en cas contrari hi haurà una esmena a la totalitat dels pressupostos. No obstant, a la mateixa hora, ERC ha anunciat que demà mateix presentarà esmena a la totalitat del projecte del PSOE, mentre que el PDeCAT ha fet evident el malestar pel fet que JxCat s'hagi avançat a anunciar l'esmena.

El partit demòcrata ha replicat, quan encara no havia finalitzat la roda de premsa de Pujol, que serà el PDeCAT qui expliqui el seu posicionament. Poc després el partit ha fet pública una nota explicant que condiciona la no presentació d'una esmena a la totalitat a l'acceptació per part de Sánchez de la mesa de diàleg de partits amb un mediador que reclama per acordar una sortida al "conflicte polític de Catalunya".

El president demòcrata, David Bonvehí ha ratificat a través d'una piulada la posició anunciada. 

JxCat disposa de grup parlamentari al Parlament del qual en forma part el PDeCAT. No obstant, JxCat no té representació al Congrés. És el PDeCAT qui disposa de diputats a la cambra espanyola.

Això no ha impedit que aquest migdia, Pujol hagi avançat la posició dels diputats del PDeCAT en una roda de premsa de JxCat. "La setmana també ve marcada pel compte enrere, tic tac tic tac, compte enrere fins divendres a les 12 del migdia quan es presentarà l’esmena a la totalitat dels pressupostos del Govern Sanchez", ha anunciat el portaveu de JxCat que ha condicionat la no presentació de l'esmena a la totalitat a què l'executiu del PSOE accepti les condicions de "diàleg, terminis, facilitadors internacionals i parlar del dret a decidir dels catalans".

Mentre Pujol parlava els periodistes han rebut un missatge del PDeCAT: "En nom del PDeCAT parlarà el PDeCAT quan toqui i de la manera que es consideri".

També a la mateixa hora, ERC estava anunciant l'esmena a la totalitat dels republicans.