La líder de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés, Laura Borràs, ha reafermat el "no" dels vuit diputats d'aquesta formació independentista a la investidura de Pedro Sánchez després que el candidat del PSOE i president en funcions i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, han segellat l'acord

Borràs ho ha fet públic mitjançant una piulada des del seu compte de Twitter en què adverteix que els independentistes no hi són, a Madrid, "per garantir una Espanya forta i cohesionada", com es proposa Sánchez amb el seu acord amb Iglesias. "Ens mantenim en el compromís electoral: no és no!", ha reblat.

A la vegada, Borràs ha subscrit les reticències expressades pel president a l'exili, Carles Puigdemont, davant l'acord de l'esquerra espanyola, pendent alhora de l'abstenció d'ERC perquè Sánchez pugui ser investit.

Posteriorment, JxCat ha emès un comunicat en el qual  titlla de "decebedor" el pacte d'investidura i de govern del PSOE i Unidas Podemos perquè "allunya una solució real" al conflicte català. A parer de la formació, només busca "una actualització de l'Estat autonòmic" i "una Espanya forta i cohesionada". La solució passa, en canvi, segons JxCat per la celebració d'un referèndum.

JxCat lamenta, igualment, que "la situació política catalana, que és el principal problema polític i institucional de l'Estat espanyol, només ocupi una frase dins del pacte entre les dues formacions".

"El pacte no suposa cap progrés, sinó que molts dels seus aspectes els podrien haver firmat partits espanyols fa una o dues dècades, fent palès un desconeixement profund de la realitat política i social de Catalunya", afegeix el comunicat.