Un ple monogràfic al Parlament sobre la sentència del Suprem, i amb la compareixença del president inhabilitat, Quim Torra. Aquesta és la proposta dels grups parlamentaris de JxCat i ERC a la decisió judicial. Els dos socis de Govern han registrat la petició a la Mesa -que es reuneix demà-, com a reacció a la sentència del Suprem que inhabilita Torra a un any i mig per desobediència

La Mesa haurà d'abordar la petició dels dos grups, que volen que la cambra valori les conseqüències de la decisió judicial. Reclamen que Torra hi sigui "convidat a comparèixer i intervenir" per la seva "significació institucional". En aquest ple el vicepresident, Pere Aragonès, ja hi podria assistir com a president substitut.

La petició d'ERC i JxCat arriba el mateix dia que el Tribunal Suprem hagi ratificat la inhabilitació d'un any i mig al president de la Generalitat, quim torra, per despenjar tard una pancarta de la Generalitat en període electoral.

En una roda de premsa aquest dilluns la matí, la secretària general adjunta portaveu nacional d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que tots ods partits estan ultimant una resposta "de denúncia, transversal i responsable" a la inhabilitació del president Torra.

Tanmateix, Vilalta no ha entrat en detalls i no ha desglossat en què es basarà aquest acord. De fet ha assegurat que aquest acord "es farà públic quan sigui el moment i estigui llest per fer-se públic", així que podria ser que aquesta primera petició de ple sigui un dels punts de la resposta a la inhabilitació.

Per la seva part, JxCat ha fet una crida a l'independentisme per aconseguir que les pròximes eleccions, que es convocaran més d'hora que tard davant de la inhabilitació, serveixin per "ratificar el resultat del referèndum de l'1-O", amb el compromís de treball conjunt perquè l'independentisme superi la barrera del 50% dels vots i amb la garantia que "tingui conseqüències polítiques" per tirar endavant la implementació de la República catalana.