L'alcaldessa en funcions de Sant Cugat del Vallès i cap de llista de JxCat, Carmela Fortuny, ha ofert a la candidata d'ERC, Mireia Ingla, compartir l'alcaldia de la ciutat. La batlle ho ha dit en una compareixença que ha fet aquest divendres, a menys de 24 hores perquè se celebri el ple d'investidura.

Fortuny ha assegurat que els resultats del 26-M evidencien que la ciutadania vol un "govern sobiranista" i considera que "el pacte natural" per fer-lo possible és el de les dues formacions independentistes. Tot plegat després que en els darrers dies ERC-MES, el PSC i la CUP hagin mantingut diversos contactes per tirar endavant un acord de govern alternatiu en aquest municipi.

"Treballarem fins el darrer minut pel que la gent ha demanat, que és un govern sobiranista". Així de contundent s'ha expressat Fortuny, que ha recordat que el passat 26 de maig la seva formació va obtenir nou regidors i va imposar-se amb el 30% dels vots a la segona força, que va ser ERC i va aconseguir sis representants. 

"Defensem treballar per aquesta ciutat, que té els seus reptes. I defensem que això ho puguem fer des d'un govern sobiranista, els resultats recullen la possibilita de fer-ho, perquè la primera i la segona força sumen 15 regidors", ha explicat. Fortuny ha reconegut que en s'estan configurant altres possibles pactes a la ciutat – entre els quals el d'ERC, el PSC i la CUP – però ha remarcat que "el pacte natural que s'hauria de donar és el d'ERC i Junts".