Continuen les discrepàncies entre JxCat i ERC pel que fa a l'estratègia que ha de tenir l'independentisme a Madrid. Després que el vicepresident Pere Aragonès hagi anunciat aquest dimecres que portarà el govern espanyol als tribunals per impagaments, la portaveu adjunta de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha emplaçat els seus socis al Govern de la Generalitat a actuar amb "coherència" i "responsabilitat" i tombar una nova investidura de Pedro Sánchez si no hi ha proposta per Catalunya. 

Nogueras assegura que seran "al costat" del Govern en aquesta denúncia i ha compartit l'anàlisi de "maltracte" econòmic fet pel vicepresident per part de l'Estat, però s'ha mostrat convençuda que "facilitar la investidura de Sánchez a canvi de res és acceptar aquests greuges". "Necessitem accions valentes, sense por a defensar el que és nostre: drets i recursos. Portem anys 'denunciant', i no ens en cansarem, però ara cal alguna cosa més, companys", ha apuntat en diversos comentaris a Twitter. 

Els dos socis de Govern ja van votar diferenciadament en la investidura fallida del passat juliol, quan ERC es va abstenir i JxCat hi va votar en contra, un posicionament que es podria repetir de convocar-se una nova sessió per aquest mes de setembre.