JxCat i ERC han registrat aquest dimecres una proposta de resolució conjunta, en el marc del ple monogràfic sobre el 6 i 7 de setembre, en la que demanen l'allibertament "immediat" dels presos i el "lliure retorn" dels exiliats, així com també reiteren que Catalunya "té dret a l'autodeterminació". També volen que la cambra expressi el seu suport a la vaga de fam que duen a terme quatre dels presos.

En el text presentat pels dos grups, i que es votarà aquest dijous a la tarda, també denuncien "els atacs a la inviolabilitat i a la immunitat parlamentàries" i rebutgen les "mesures adreçades a impedir, coaccionar o interpretar de manera restrictiva" els drets civils i polítics dels diputats. Finalment, rebutgen l'amenaça "constant" de la de l'aplicació "inconstitucional i antidemocràtica" del 155, així com també els "intents d'alterar les majories" del 21-D.

 

Per la seva banda, els comuns també han presentat una proposta de resolució en la que mostren el suport a tots els presos polítics i demanen la llibertat de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.