JxCat hauria aconseguit enxampar Esquerra en els sondejos, segons l’enquesta publicada pel web especialitzat en demoscòpia, Electomania. Segons aquesta prospecció hi hauria un empat tècnic entre les dues candidatures, i tot i que Esquerra mantindria un mínim avantatge en percentatge de vot, Junts superaria els republicans en un escó al Parlament i aconseguiria 34 diputats. En tercer lloc, i escurçant diferències apareix el PSC, amb 28 escons. També avui, El Periódico ha publicat una enquesta que mostra que el fitxatge de Salvador Illa com a candidat del PSC ha fet créixer les expectatives electorals dels socialistes.

Triple empat

L’enquesta d’Electomania atorga a ERC un 21,5% dels vots i a Junts un 21,3, mentre que el PSC quedaria amb un 20%, fins a acostar-se al que aquest web descriu com la possibilitat d'un "triple empat". Ciutadans obtindria un 10% dels vots, mentre que en cinquè lloc apareix En Comú Podem, amb un 7,5%, seguit del PP (6%), Vox (5,5%) i la CUP (5%). No entraria al Parlament, segons aquest sondeig, ni el PDeCAT (1,3%) ni el PNC de Marta Pascal, que empataria amb Primàries amb un 0,2% dels vots.

En la traducció a escons, aquest resultat situaria JxCat com el primer grup del Parlament amb 34 escons, seguit d’ERC amb 33 diputats i PSC amb 28. Ciutadans, que va guanyar les eleccions del 21-D, obtindria aquest cop 13 escons, En Comú Podem 9 escons, 7 el PP, 6 Vox i 5 la CUP.

Circumscripcions

Segons aquesta enquesta, ERC aconsegueix un diputat més que Junts a Barcelona i a Tarragona on sumaria 18 i 5 escons respectivament, mentre que Junts supera els republicans de dos escons a Girona, on n’aconsegueix 7, i d’un a Lleida, amb 6.

Pel que fa a l’enquesta d'El Periódico, pronostica que “el cop d’efecte” del PSC substituint el seu candidat al darrer moment per situar Salvador Illa al capdavant de la llista electoral ha donat resultat. Segons aquest sondeig, el ministre de Sanitat apareixeria com el candidat preferit a presidir la Generalitat a les quatre circumscripcions amb un 24,4%, la qual cosa representa 8,5 punts més que els que va aconseguir Miquel Iceta en l’anterior enquesta.

Illa se situa per davant de la candidata de JxCat, Laura Borràs, que obté un 14,4%, i del candidat d’ERC, Pere Aragonès, que té un 13,6%.

A la imatge principal, l'hemicicle del Parlament