Aquest dimecres al migdia, la Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha organitzat un acte d'homenatge a la Constitució, amb motiu del 41è aniversari de la Carta Magna. Teresa Cunillera hi ha convidat representants de tots els colors polítics, inclosos independentistes. Junts per Catalunya ja li ha fet saber a través d'una carta que no hi assistiran. Aprofiten la missiva per demanar a la delegada que s'arremangui per aconseguir convèncer el govern socialista que iniciï una negociació amb Catalunya. 

L'escrit, breu, el signa la presidenta del grup municipal a Barcelona, Elsa Artadi. Un cop comunicat que rebutgen la invitació, n'exposa els motius. "La Constitució espanyola ha esdevingut, en mans dels diversos governs i poders de l’Estat, una eina per reprimir la voluntat legítima, democràtica i pacífica de les catalanes i catalans", lamenta. I assenyala que "el cas més clar, però ni molt menys l'únic" és la sentència contra els líders independentistes catalans.

Per acabar, i més enllà de la crítica frontal, incorpora a la carta una petició. Que Cunillera insti "el govern de l'Estat a obrir un marc de negociació real i amb garanties per resoldre políticament i democràtica el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol".