JxCat ha suspès de militància i ha fet renunciar a l'escó al Parlament el seu portaveu, Eduard Pujol, arran de denúncies d'assetjament sexual que ha rebut provinents de fora del partit, segons ha pogut saber ElNacional.cat de fonts de la formació.

El president de JxCat, Jordi Sànchez, ha tingut notícia durant el cap de setmana —en què estava de permís fora de la presó de Lledoners— d'aquestes denúncies que les persones afectades han fet arribar al partit. Davant d'aquesta situació, i després de reunir-se la cúpula de la formació i d'abordar les denúncies amb Pujol, JxCat ha actuat suspenent cautelarment de militància el fins ara portaveu parlamentari, que a més ha renunciat avui mateix a l'escó al Parlament.

Més d'una denúncia

Segons aquestes fonts, no es tracta d'una sola denúncia sinó de més d'una, i podria haver-hi assetjament a través de missatges

Això no obstant, Junts no ha volgut desvelar més informació i ha insistit que el cas està en mans de la justícia, tot i que han garantit el suport a les persones afectades.

La notícia de la marxa de Pujol del Parlament ha transcendit a darrera hora del matí a través d'una nota de premsa del grup parlamentari en què es parlava de raons personals.

En la roda de premsa d'aquest migdia, la portaveu del partit, Elsa Artadi, ha explicat la situació provocada per les denúncies i la decisió del partit d'actuar amb rapidesa, suspenent Pujol.

Renúncia formalitzada

El diputat ha presentat la renúncia immediatament i aquest mateix matí ha deixat de ser diputat del Parlament.

El seu paper com a portaveu del grup parlamentari l'assumirà la fins ara portaveu adjunta, Gemma Geis, mentre que Josep Maria Forner s'encarregarà de la funció de portaveu adjunt.

Pujol, que va ser director de RAC1, va fer el salt del periodisme a la política amb motiu de les eleccions al Parlament del 21-D en què va formar part de les llistes de JxCat. A partir d'aquell moment va assumir un fort protagonisme públic, que el va acabar situant com a portaveu del grup parlamentari.

Precisament, arran de la decisió de JxCat d'apartar Pujol després de conèixer aquestes denúncies, han aparegut veus a les xarxes que han apuntat situacions similars en l'entorn de l'emissora del grup Godó, com la periodista Núria Casas.