Junts per Catalunya reclama que els seus drets siguin respectats. Després que la Mesa del Congrés dels Diputats decidís descomptar els tres diputats suspesos, fet que afecta tant a les iniciatives parlamentàries com a les subvencions o la ponderació de vot, el grup independentista va registrar aquest dimecres un escrit de reconsideració contra la decisió de l’òrgan de govern de la cambra. Reclamen que s’adoptin les mesures per a “reintegrar íntegrament als diputats afectats i al Grup Mixt en la totalitat dels seus drets fonamentals”. Malgrat que no estan inhabilitats, passen a tenir només quatre dels set diputats efectius.

En primer lloc, JxCat reclama “que la composició dels òrgans de la cambra es determini de forma proporcional a la importància numèrica dels grups parlamentaris i en particular a la importància numèrica del Grup Mixt, en el qual s’integren els set diputats de Junts per Catalunya”. En segon lloc, demanen “que la ponderació de vots, assignació d’iniciatives, preguntes, interpel·lacions i proposicions es determini de forma proporcional”, seguint el mateix criteri. Finalment, exigeixen “que es revoqui la detracció de la part proporcional de la subvenció al Grup Parlamentari Mixt i per tant als representants de Junts per Catalunya, ja que la suspensió té caràcter personal i no pot afectar a la representació que els electors han atorgat a aquesta candidatura”.

 

L’escrit de reconsideració previsiblement serà vist en la reunió de la Mesa del Congrés de la setmana que ve, ja que va ser registrada aquest dimecres a última hora.