JxCat es mostra disposada a negociar els pressupostos de l'Estat presentats pel govern de Pedro Sánchez, però adverteix que el seu vot no serà gratuït, segons la portaveu del partit, Elsa Artadi. De moment, la formació que lidera Carles Puigdemont no ha avançat si divendres, quan acaba el termini, presentarà una esmena a la totalitat dels comptes.

Després que el PDeCAT acabava d'anunciar que els seus quatre diputats al Congrés no recorreran contra el projecte del govern, Artadi ha assegurat que no se senten pressionats pel posicionament d'altres formacions. "Volem negociar i votar coses que sigui útils per Catalunya, el sí acrític, el sí a tot, els vots gratis, no serveixen per a res. La nostra voluntat és negociar", ha assegurat.

Espiar partits

Artadi s'ha referit també a l'operació de la Guàrdia Civil contra dirigents independentistes i ha retret que, més enllà de declaracions, l'existència d'un govern progressista no ha provocat cap canvi en la repressió contra el sobiranisme.

JxCat registrarà demà al Congrés la petició de compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per donar explicacions per la "persecució" que pateix l'independentisme i per les "filtracions sobre discussions d'estratègia de partits polític".

La formació que lidera Puigdemont reclama saber si s'està espiant els partits independentistes i ha advertit que aquesta és una dinàmica pròpia d'estats autoritaris.