JxCat ha sol·licitat a la Mesa del Parlament que reconegui el dret dels seus diputats a l'exili i a la presó a rebre les dietes del Parlament. Es tracta dels casos de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Segons fonts del grup parlamentari, els diputats tenen "els seus drets intactes", així com "la facultat per exercir el vot per delegació i res no justifica el seu no pagament". De fet, segons les mateixes fonts, en casos d'absència per malaltia s'han seguit pagant igual.

El document, que signa el portaveu del grup, Albert Batet i que es va registrar l'11 de juny, denuncia que a Puigdemont, Sànchez, Turull i Rull no se'ls fan efectius part dels drets econòmics que preveu el reglament de la cambra, i que varia en funció de la distància entre la residència habitual de cada diputat i la seu del Parlament. Per aquest motiu, JxCat demana que la Mesa reconegui el dret de tots quatre a percebre les dietes del Parlament i que es faci efectiu també pel període en el qual no se'ls ha efectuat el pagament. 

La Mesa podria valorar l'escrit presentat per JxCat aquest mateix dimarts. De moment, Cs ja ha criticat la petició del grup de Junts per Catalunya i hi ha assegurat que hi votarà en contra.