El portaveu adjunt de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, ha demanat avui al govern de Pedro Sánchez que "escolti l'argumentació política" de l'executiu de Quim Torra, que no renuncia a parlar del dret d'autodeterminació.

En declaracions a TV3, i dos dies abans de la cita a La Moncloa entre Sánchez i Torra, el portaveu adjunt de JxCat a la cambra catalana ha assegurat que el govern espanyol "només ha d'escoltar una mica l'argumentació política que fem. A partir d'aquí, la via del diàleg s'ha d'obrir, perquè si no seria una gent amb una incapacitat per escoltar terrible".

Pujol ha precisat que si l'Executiu espanyol no vol parlar del dret d'autodeterminació, al qual el Govern no renuncia, defensaran el dret dels catalans a decidir el seu futur polític en un referèndum.

Respecte al recent acostament de diversos presos polítics a presons catalanes, Pujol ha opinat que "ni és un gest magnànim" ni "ens han fet caritat".

D'una altra banda, ha insistit en la necessitat de recuperar lleis suspeses pel Tribunal Constitucional i advoca per una negociació bilateral en matèries com inversions i infraestructures.