El portaveu de JxCat al Senat, Josep Lluís Cleries, ha demanat que compareguin en aquesta càmera la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i del director del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos, arran del darrer baròmetre electoral publicat el 18 de novembre, pel qual es va modificar la metodologia del recompte.

Al detall, en aquest només es va tenir en compte el record de vot de les eleccions generals del 10 de novembre del 2019, però no el de les del Parlament de Catalunya del 21 de desembre del 2017. 

JxCAT, cinquena força

Ara bé, tal com ha apuntat Cleries en el seu compte de Twitter després de consultar diferents experts, "el sistema metodològic que han utilitzat no és l’habitual i pot distorsionar-la". Precisament, per aquest motiu la seva formació ha demanat la compareixença de Calvo i Tezanos al Senat. 

Segons l'enquesta publicada pel CIS, ERC guanyaria les eleccions i JxCAT quedaria en cinquè lloc. Així doncs, els republicans s'imposarien amb una intenció de vot el 20,5%, mentre que en segon lloc se situaria el PSC (15,2%), En Comú Podem (8,7%), Ciutadans (8,2%), JxCAT (8,1%), la CUP (3,8%), el PP (2,1%) i Vox (1,3%).