“Si dissabte trobem la unitat, el camí serà més pla”. Així ho ha assegurat el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, en la seva intervenció aquest dijous durant el ple d’investidura. Davant la primera votació fallida, per les quatre abstencions de la CUP, el dirigent junter ha apostat per intentar la investidura de Jordi Turull en segona volta aquest dissabte, si el Tribunal Suprem ho permet. Per això ha reclamat “generositat” als anticapitalistes.

“Avui això no anava de taxes, impostos o decrets”, ha lamentat Eduard Pujol, que ha sostingut que encara hi ha “hores” per aconseguir un acord entre les tres forces. “Siguem dignes del país, deixem-nos d’estratègies”, ha defensat. I ha afegit: “El país es mereix Govern i som tossuts. La importància del moment demana una lectura generosa”.

El representant de JxCat ha defensat la investidura de Turull com un “punt mig” entre la “defensa del país” i l’enfrontament a un “Estat entossudit a no reconèixer els resultats de les eleccions”. Sobre el discurs del candidat, que ha evitat les referències a la República i el procés constituent, Pujol ha assegurat que “Turull és la dignitat de l’1-O” i que “el seu millor discurs és el seu testimoni i el seu coratge”

“No és una anormalitat volguda, és imposada”, ha denunciat Eduard Pujol. “L’excepcionalitat té nom: presó i exili per haver donat resposta a la voluntat col·lectiva de manera cívica i pacífica, per haver tractat amb respecte la voluntat de la gent”, ha afegit.

Pujol ha reivindicat que “som l’esperança que va vèncer el 155”. En aquest sentit, ha volgut llançar una advertència: “Poden cessar 260 alts càrrecs, però no poden cessar el pensament de milions de catalans”.