Debat encès aquest matí de dimecres a la comissió de presidència de l'Ajuntament de Barcelona. Sobre la taula, la reprovació plantejada per Junts per Catalunya contra l'alcaldessa per la seva "manca d'exemplaritat" durant el seu desplaçament familiar la Nit de Reis que va allargar fins al cap de setmana. La iniciativa se'ls ha acabat girant en contra i si bé la majoria de grups han recordat a Colau que ella s'havia afartat de fer el mateix amb altres dirigents polítics quan no governava, les crítiques més gruixudes han sigut per a JxCat. 

L'encarregat d'argumentar la reprovació per part dels de Puigdemont ha estat Jordi Martí Galbis. Segons ha defensat, el viatge de Colau va en contra del codi ètic, perquè sabia des del dia 4 que el Procicat enduria les restriccions a partir del dia 7 i no va tornar fins dos dies després.

Només Cs s'ha agafat a la proposta de JxCat, que ha acabat decaient per manca de suports. Els comuns, el PSC, ERC i Barcelona pel Canvi hi han votat en contra i el PP s'ha abstingut. 

"Trumpisme en estat pur"

L'encarregat de defensar la posició de l'alcaldessa ha estat Jordi Martí. Ha carregat amb duresa contra JxCat acusant-los de "trumpisme en estat pur". "És fastigós atacar una mare amb dues criatures que vol passar la Nit de Reis amb la seva família", ha manifestat. I s'ha queixat que juguin a "barrejar fets reals amb mentides". 

ERC qüestiona l'actitud "barroera" de JxCat

Un dels discursos més contundents contra l'actitud de JxCat ha vingut de les pròpies files independentistes. El portaveu d'ERC, Jordi Coronas, ha lamentat que JxCat s'aboni a fer "un espectacle més propi d'un programa de televisió". I ha anat més enllà, qualificant el debat de "barroer" i els qui el promouen de "hooligans de la política". Els republicans han aprofitat el debat per tornar a atacar JxCat pel pacte amb els socialistes a la Diputació de Barcelona. "Podríem estar reprovant la presidenta de la Diputació de Barcelona", ha indicat Coronas. I és que justament aquest dimarts Núria Marín ha estat citada a declarar com a imputada pel cas de corrupció al Consell Esportiu de l'Hospitalet

Alhora, ha convidat la resta de regidors a reflexionar si cal "reprovar la socialització amb la família". Els ha demanat si "algú no ha dinat amb algú de la família o no s'ha desplaçat malgrat que no era recomanable". "Ens reprovem tots?", ha conclòs. Amb tot, no s'ha estat de recordar a l'alcaldessa, absent durant el debat de la seva reprovació, que en el seu dia, ella també havia practicat això d'aprofitar-se de fake news per carregar contra algun rival polític. I ha posat l'exemple del que va passar amb Xavier Trias. 

JxCat ha carregat contra els republicans per haver "dimitit de fer oposició". Una acusació que Coronas ha qualificat de "campanya de vol de gallina". 

Al seu torn, la companya de files de Valls a Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha criticat la "demagògia" de JxCat, a qui ha recordat que "la rivalitat política no pot basar-se en atacs gratuïts a la imatge d'una persona". Per part del PP, Josep Bou ha exposat que si bé el que va fer l'alcaldessa "no és ni exemplar ni ètic, és legal".