Passaven pocs minuts de les cinc de la tarda quan, segons confirmen a ElNacional.cat fonts del seu entorn, Núria Marín ha rebut la citació del jutjat número dos de L'Hospitalet per declarar com a investigada en la causa sobre la presumpta caixa B del Consell Esportiu de L'Hospitalet. També haurà de declarar com a imputat Gerard Figueras, secretari general de l'Esport. 

El passat mes de desembre, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat va ser detinguda per la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) de la Policia Nacional, que la va deixar en llibertat després de declarar a la comissaria de la Verneda. Se l'acusa de malversació i d'omissió del deure de preseguir un delicte, concretament el suposat desviament de les subvencions que rebia, de l'ajuntament i la Generalitat, el Consell Esportiu -entitat privada que presidia un dels regidors socialsites de l'ajuntament-  per a finalitats particulars. Els investigadors calculen que s'hauria malversat fins a mig milió d'euros

El cas va destapar-se al juny, amb la denúncia precisament del tinent d'alcaldia socialista del municipi. A partir del seu testimoni, la UDEF va escorcollar l'entitat i va detenir-ne el director, també regidor del PSC i un altre company seu, el regidor d'Esports de L'Hospitalet. Aquest últim va dimitir uns dies després

Fonts properes a Marín recorden a aquest diari que ella mateixa havia demanat declarar com més aviat millor. Alhora, insisteixen que la jutgessa ja té elements suficients per decidir si obre judici oral. En qualsevol cas, confien que un cop escolti la declaració de la presidenta de la Diputació, l'acabarà deixant lliure sense càrrecs. 

La moció fracassada d'ERC

Tan bon punt va saltar la notícia, des d'Esquerra Republicana van començar a moure's per intentar fer caure Marín de la presidència de la Diputació. La iniciativa, però, va acabar caient. El ple va rebutjar la moció presentada pels republicans, gràcies als vots en contra de PSC i JxCat, les dues formacions que comparteixen govern a la Diputació. Els únics partits que hi van votar a favor van ser Cs i Tot per Terrassa. Els comuns i el PP es van abstenir. 

Precisament el pacte de JxCat amb el PSC per fer Núria Marín presidenta de la Diputació a canvi d'entrar al govern supramunicipal és la gran cavall de batalla d'ERC, que retreu als de Puigdemont haver prioritzat les cadires abans que el projecte independentista.