L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete (JxCat), ha estat escollit president del Consell Comarcal de l'Anoia gràcies als vots de la seva formació i del PSC. Un acord que ha deixat a l'oposició ERC, que ha estat la llista més votada en les darreres eleccions del 26-M i, per tant, la força que tindrà més consellers.

El ple del Consell Comarcal ha començat tard i amb diversos contratemps, ja que alguns concentrats, convocats per l'ANC, han ocupat el ple amb pancartes en contra del pacte "amb el 155". En un primer moment, els Mossos d'Esquadra han hagut de desallotjar part dels concentrats que, malgrat això, han tornat a ocupar el ple fins al moment de l'elecció i han qualificat de "traïdors, xoriços i botiflers" els consellers de JxCat.

Amb xiulets i pancartes en contra del pacte, els concentrats han protestat contra qualsevol tipus d'acord "amb les forces del 155" ja sigui des de JxCat com des d'ERC. "Protestem per l'acord del Consell Comarcal perquè és el que tenim aquí, però estem en contra de qualsevol pacte amb ells", ha assegurat la portaveu de l'ANC a la comarca, Rosa Poch. 

Xavier Boquete JxCat president Consell Comarcal Anoia - ACN

ACN

Des de JxCat han justificat l'acord amb el PSC perquè, malgrat "les clares deficiències ideològiques, ens uneix un mateix model de comarca", i han subratllat que el pacte es fa en clau local i comarcal.

En canvi, des d'ERC, han assegurat que el pacte de JxCat i el PSC només respon a la voluntat "de mantenir la cadira" i han afegit que l'acord no representa la comarca, ja que ERC i JxCat són els qui han obtingut més alcaldies a l'Anoia, mentre que el PSC, en canvi, només n'ha obtingut una.