JxCat ha demanat una compareixença al Parlament del president d'Aena, Maurici Lucena. Segons el portaveu adjunt de la formació, Eduard Pujol, el partit ha fet una petició a la Comissió de Territori perquè se celebri després del mes d'agost. "Volem saber per què cada any els aeroports d'Aena presten serveis amb normalitat i en canvi el de Barcelona sempre té embolics", ha remarcat Pujol.

Així, ha advertit que si l'Estat no considerés aquesta infraestructura "un aeroport de segona" intervindria i cercaria les "solucions adequades" per evitar els problemes de funcionament que s'han convertit en una "imatge tradicional" de l'estiu a Catalunya. El portaveu de JxCat ha recordat que aquesta és "la porta d'entrada" d'aquest territori i ha advertit que el turisme representa el 12% del seu PIB.

Aquesta petició arriba després de l'episodi que es va viure el passat cap de setmana quan la vaga dels treballadors de terra d'Iberia va provocar que milers de passatgers perdessin el seu vol o es veiessin perjudicats per retards.