Junts per Catalunya ha fet una crida a les forces i les entitats independentistes per aconseguir que les properes eleccions, que s'hauran de convocar arran de la inhabilitació del president, Quim Torra, serveixin per "ratificar el resultat del referèndum de l'1-O", amb el compromís de treball conjunt perquè l'independentisme superi la barrera del 50% dels vots i amb la garantia que "tingui conseqüències polítiques" per tirar endavant la implementació de la República catalana.

 "Fem una apel·lació a l'independentisme", ha explicat la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, que ha reclamat aprofitar aquestes eleccions "que imposa la repressió de l'Estat", per buscar una estratègia conjunta per marcar un punt d'inflexió i "fer les passes endavant".

"Punt d'inflexió"

"Volem aprofitar aquesta convocatòria per ratificar el resultat de fa 3 anys, sí o no?", ha interrogat la portaveu de JxCat. Segons la proposta que ha exposat Artadi, els comicis han de servir per marcar "un punt d'inflexió després d'aquesta legislatura", durant la qual ha assegurat que les revindicacions independentistes han avançat a nivell internacional però a l'interior de Catalunya ha "avançat poc" i s'ha centrat més a donar resposta a la repressió.

Artadi ha sintetitzat la resposta com un "resum del reunim-nos i preparem-nos" que proposta el líder del partit, Carles Puigdemont.

Acord amb ERC

Pel que fa l'acord amb ERC per donar resposta a la sentència de Suprem, que la portaveu republicana, Marta Vilalta, ha explicat moments abans que s'estava ultimant, Artadi ha assegurat que està molt avançat i està "pendent de serrells". "Els grans temes els veiem de la mateixa manera", a més de mostrar "la màxima confiança que anirà bé".

Amb tot, s'ha referit al paper que ha d'assumir el president del Parlament, Roger Torrent, i han constatat és ell qui marca el calendari i serà ell qui acabarà marcant aquest calendari. 

Seguirà ampliació