El Govern ha d'avalar les fiances milionàries imposades pel Tribunal de Comptes a 34 ex alts càrrecs i funcionaris de la Generalitat per la promoció exterior de l'1-O. Així s'ha pronunciat aquest dilluns la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, que ha afirmat que l'executiu ha de donar "un primer pas contundent" i avalar "sense fissures" les fiances. Artadi ha recordat que els afectats han actuat "en nom i seguint directrius polítiques del Govern de la Generalitat".

Les quantitats milionàries que reclama el Tribunal de Comptes als líders del procés van des dels 2,9 milions d'euros per a l'expresident Artur Mas als prop de 2 milions que exigeix al seu successor Carles Puigdemont i també al líder d'ERC, Oriol Junqueras.

 

La fórmula la més sólida

"Creiem que és fonamental que el Govern de la Generalitat faci un pas en la defensa d'aquestes 34 persones perquè no només és defensar als treballadors sinó la legitimitat mateixa del mateix Govern", ha apuntat la portaveu de Junts, que ha indicat que l'executiu, que té de marge fins al 21 de juliol, treballa en una fórmula que sigui "la més sòlida possible" i la "més concreta possible". Artadi s'ha mostrat confiada que la fórmula tirarà endavant.

Elsa Artadi, rueda de prensa JuntsxCat 05   Flickr

Un moment de la roda de premsa telemàtica d'aquest dilluns / JxCAT

La vicepresidenta i portaveu de Junts ha insistit que "pertoca al Govern de la Generalitat protegir els seus treballadors", per "no deixar a ningú enrere". Ha reiterat que es tracta d'una decisió política "que hem de prendre com partit polític independentista que està en el Govern de la Generalitat". Artadi ha destacat que aquestes persones són perseguides per estar exercint "el treball pel qual la ciutadania els havia escollit" i ha recordat que donaven compliment a un programa electoral que no havia estat recorregut. 

Paral·lelament, Artadi ha recordat que la caixa de solidaritat està "activa" per seguir rebent aportacions.

 

Imatge principal, la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, en la roda de premsa celebrada aquest dilluns / JxCAT