Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona, 2015: CiU hi arrasa a les eleccions municipals amb més del 40% dels vots. Com havia passat sempre al llarg dels anys. Al desembre de 2017, va capgirar-se l'equilibri i Ciutadans va convertir-se en primera força en aquest districte de la zona alta de la ciutat. L'espai exconvergent, que ara ocupa Junts per Catalunya va quedar-se a 500 vots de diferència. Fa només dues setmanes, a les eleccions generals, nova sacsejada a Sarrià, aquesta vegada hi va guanyar ERC, amb JxCat a 300 vots. El resultat va encendre les alarmes a l'equip de Joaquim Forn i Elsa Artadi. Aquest dilluns, la campanya de JxCat hi ha fet parada amb el revulsiu Artur Mas

elnacional   artur mas   elsa artadi   abraçada  mfernandez

Com en tot míting hi ha hagut missatges en diversos àmbits. En el de més proximitat, que "sembla que al mapa que tenen els comuns a l’Ajuntament, alguns districtes no existeixen", com és el cas de Sarrià. Així ho ha afirmat Artadi, candidata i veïna del barri de La Bonanova. I també els qui l'han precedit a l'escenari, que han criticat l'abandonament que ha patit la seva zona durant el mandat de Colau. 

Ampliant el focus, la idea força de l'acte ha seguit la tònica de les darreres intervencions dels líders de JxCat, que és que "Maragall i Colau són un únic equip", en paraules d'Artadi. A la candidatura que encapçala Quim Forn des de la presó, on ja duu 557 dies, tenen clar que ERC i comuns ja tenen fet el pacte per governar la ciutat els propers anys. Per evitar-ho, el president Mas ha insistit que és imprescindible que JxCat sigui primera força el 26-M, perquè té clar que, si passa, la justícia espanyola no podrà impedir que Forn sigui investit alcalde. Mas ha estat contundent, "Colau ha frenat la ciutat i Maragall l'adormirà". També ha rebut Valls, "que sí que és un canvi, però per anar cap a l'infern". L'expresident ha ressorgit durant les últimes setmanes com el gran actiu de JxCat per agafar impuls a les urnes. Ell ha convidat els convençuts a convèncer els indecisos. 

La intenció dels estrategues de la campanya és que cali la idea que l'única opció real de canvi a Barcelona és Junts per Catalunya. Artadi, que si l'alcaldia recau en JxCat serà el relleu de Forn en cas que el privin de ser investit, ha promès que "ens partirem la cara per aquesta ciutat". 

Xavier Trias, l'exalcalde de Barcelona, que va perdre les eleccions per la mínima davant de Colau, tanca ara la llista de JxCat. I s'ha bolcat de ple en la campanya. Ha estat ell qui ha advertit els ciutadans que "hi ha un tipus e vot que no serveix per a res, el d'ERC només serveix per apuntalar Colau". 

Recuperar el districte de Sarrià serà clau perquè JxCat pugui donar el tomb a les enquestes.