Els presos electes de JxCat, que també tenen escó al Parlament, renunciaran avui a l'acta a la cambra catalana. Així ho ha anunciat aquest divendres la nova portaveu del grup a Madrid, Laura Borràs, que ha entregat les seves credencials al Congrés dels Diputats. L'exconsellera de Cultura ha advertit que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull "faran valer els seus drets" i que han vingut a la capital espanyola a "fer política".

Aquest mateix divendres, juntament amb la també diputada Míriam Nogueras, Borràs es reunirà amb els tres presos electes a la presó de Soto del Real per començar a preparar la sessió constitutiva. "No hi havia res de simbolisme en el fet de presentar-se a les eleccions. Volen fer política i farem valer els seus drets", ha insistit.

Davant la més que possible suspensió del Tribunal Suprem, la cap de files de JxCat ha assegurat que, en cas que sigui així, "prendrem la decisió menys lesiva", però ha avisat que "en la seva ment no hi ha renunciar". Fonts del grup han precisat que, en tot cas, serà una decisió personal que hauran de prendre els presos mateixos.

Sobre la tria de Meritxell Batet i Manuel Cruz per presidir el Congrés i el Senat, Borràs ha dit que no tenen "res a dir" sobre els noms, sinó que valoraran les actituds. "Esperem trobar algú dialogant i que respecti els drets de les minories", ha apuntat.