L’exvicepresident de la Mesa del Parlament Josep Costa ha anunciat que el jutjat d'instrucció 29 de Barcelona obrirà una causa per investigar l’agent dels Mossos d'Esquadra que presumptament el va agredir amb la porra extensible durant la manifestació contra la cimera hispanofrancesa a Barcelona, el passat 19 de gener. Costa ha explicat que la setmana vinent anirà a ratificar la denúncia que va fer el mes de gener per tres delictes contra l'agent, i també ha assegurat que aportarà "més proves". En concret, el jurista l'ha denunciat per un delicte contra la integritat moral, un delicte de lesions i un delicte contra l'exercici dels drets cívics. Costa ha fet l'anunci a través d'una piulada, en la qual ha adjuntat fragments de la denúncia i de la citació per declarar en qualitat de denunciant, el pròxim 10 de març. 

Costa va denunciar l'agressió el mateix dia a través d'una altra piulada, en la qual va etiquetar el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a qui va fer responsable directe de l'agent policial que el va agredir. "Us faig responsable que l'agent D0E114 dels Mossos sigui degudament sancionat i respongui personalment de l'agressió gratuïta que m'ha provocat lesions a les dues mans", va assenyalar. L'exvicepresident, però també va informar que presentaria una denúncia al jutjat després d'haver passat pel CAP.

Jordi Pesarrodona també va denunciar una agressió el 19 de gener

L'exvicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Pesarrodona, també va interposar una denúncia contra un agent dels Mossos d'Esquadra per una altra agressió. Mentre que la presumpta agressió a Costa es va produir a la concentració a la Font Màgica de Montjuïc, la de Pesarrodona va succeir més tard, quan, després de protestar davant del consolat francès, a la ronda Universitat, els manifestants van voler enfilar cap a la plaça Urquinaona. Va ser en aquell moment que va haver un moment de tensió amb els Mossos, perquè els impedien continuar en aquella direcció. Pesarrodona, que es trobava en la capçalera de la manifestació, va rebre empentes i un cop de porra en una cama per part d'un antiavalot. El cop el va fer caure a terra.