La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció Número 51 de Madrid, María del Carmen Rodríguez-Medel, és l'encarregada d'instruir el cas sobre el Màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes. Aquesta magistrada va arribar als jutjats madrilenys aquest passat mes de gener després d'haver treballat com a assessora al ministeri de Justícia amb Rafael Catalá al capdavant, segons publica El Independiente.

Allà hi era en situació de serveis especials durant onze mesos adscrita a la Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia. Rodríguez-Medel més experta en cooperació jurídica internacional i segons assegura el digital va deixar un molt bon record al Ministeri de Catalá. 

El passat 27 de setembre va comparèixer a la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats on va mostrar la seva preocupació per la lluita contra la corrupció. "Comparteixo plenament la preocupació de que necessitem millors instruments legislatius en la lluita contra la corrupció", subratllava la instructora del cas Cifuentes durant la seva intervenció a la Comissió.