La mateixa jutgessa que instrueix el cas del màster de Cristina Cifuentes a la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) ha acordat ampliar la investigació al títol que se li va concedir a Pablo Casado.

Carmen Rodríguez-Medel, la titular del jutjat 51 de Madrid, ha sol·licitat l'expedient del dirigent del PP on constin totes les assignatures cursades, les que li van ser validades, el titulo expedit i les matriculacions abonades pel diputat. Pablo Casado té set dies per presentar la documentació que se li demana.

La jutgessa vol comprovar si el diputat hauria obtingut algun benefici important per part de l'URJC. A més, es pot destacar que qui dirigia el màster de Pablo Casado era Enrique Álvarez Conde, el director del màster de Cifuentes que va reconèixer haver falsificat el títol de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid. Rodríguez-Medel investigarà, atesa la coincidència, si Álvarez Conde es dedicava presumptament de forma sistemàtica a falsejar qualificacions i exàmens d'alumnes. Si així fos, el delicte comportaria més pena.

L'URJC haurà de lliurar també l'expedient en líniea de tots els alumnes del màster de Dret Públic sobre l'Estat Autonòmic -el que "va cursar" Cristina Cifuentes- des del curs 2008-2009 fins a la data actual.

Les sospites que obren la investigació

L'excepcionalitat del màster de Pablo Casado han obligat a la jutgessa a obrir una investigació sobre el mateix.

El vicesecretari de comunicació del Partit Popular va reconèixer el passat 10 d'abril que havia cursat el màster de Dret Públic de l'URJC "amb flexibilitat". Pablo Casado va admetre que una gran part dels crèdits del màster se li van convalidar. El polític popular només va cursar quatre de les vint-i-dues assignatures que tenia el programa.

A més, les assignatures cursades les supero realitzant una sèrie de treballs que li van evitar haver de realitzar un examen. No li va ser necessari ni tan sols conèixer els professors ni assistir a classe.

Casado tampoc no va recollir el títol. Malgrat aprovar de forma oficial el curs, reconeix que no va retirar el títol perquè "el va deixar passar", ja que es tractava simplement d'un curs dissenyat per accedir al doctorat.