El col·lectiu de jutges conservador Associació Professional de la Magistratura ha demanat a la Fiscalia que adopti les “mesures necessàries” davant l’enquesta de Catalunya Ràdio en què preguntava si s’estava disposat a impedir físicament el judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. La pregunta es va penjar a les xarxes socials del programa ‘Catalunya Vespre’ aquest dilluns, després que l’exconseller de Governació de la Generalitat Xavier Vendrell, tertulià del programa, afirmés que caldria fer-ho.

L’associació de jutges subratlla en un comunicat la independència i imparcialitat dels “jutges catalans” i manifesta que el sistema judicial és “fonament de la convivència i de la pau social”.

En el mateix comunicat els jutges afirmen que traslladar a la ciutadania una informació “diferent” a aquesta per “inocular-hi un ànim de resistència” ha de ser considerat com “un intent pervers” de confondre la “recta i lliure” formació i expressió de l’opinió pública sobre “un dels pilars” de l’Estat democràtic i de dret. I afegeixen: “Es tracta, en tot cas, d’un propòsit estrany a la dimensió constitucional de la llibertat d’expressió, informació o de premsa”.

D’aquesta manera, l’associació de jutges s’afegeix a les crítiques que ha motivat l’enquesta entre els grups parlamentaris del PP i Ciutadans.