El grup parlamentari de C's troba "lamentable" i "irresponsable" que Catalunya Ràdio preguntés aquest dilluns als oients, a través de Twitter, si estarien disposats a impedir "físicament" que jutgin Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l'organització del 9-N.

El portaveu parlamentari adjunt de la formació, Fernando de Páramo, ha criticat que la ràdio pública de Catalunya "inciti" a determinades conductes en comptes de promoure la "unió" de la societat i el respecte a la convivència. Per això, en demanarà explicacions divendres de la setmana que ve en el marc de la comissió parlamentària de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per conèixer qui ha estat el responsable de llançar aquesta enquesta a l'audiència. 

Davant d'això, el programa 'Catalunya Vespre' ha fet un aclariment a Twitter assegurant que es referien al fet de si protestarien al carrer. A més, ha assegurat que "qualsevol altra lectura és equivocada".

En opinió del grup parlamentari de C's, però, la pregunta "no és pròpia" d'una emissora pública. "Un mitjà públic hauria de promoure principis democràtics com la unió de la societat i respectar i garantir la convivència, en lloc d'enfrontar els ciutadans", ha opinat Fernando de Páramo.

El diputat 'taronja' considera que aquest episodi demostra que Catalunya Ràdio no és un mitjà "plural". "Lamentablement, no són els mitjans més plurals de l'Estat, tal com sempre defensen", ha assenyalat el dirigent de Ciutadans.

En paral·lel, la presidenta del grup parlamentari de C's i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha reaccionat a la polèmica aquest matí. "La ràdio pública de Catalunya fent aquestes preguntes... Què pretenen aconseguir?", ha reflexionat a través d'una piulada.