Jutges i Jutgesses per a la Democràcia (JJpD) ha mostrat la seva sorpresa per la "rapidesa i contundència" de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en respondre al vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, amb una declaració institucional en la qual demana "moderació, prudència i mesura".

Davant d'això, l'associació, en paraules del seu portaveu, el magistrat Ignacio González Vega, ha retret que el CGPJ hagi mantingut un "silenci eixordador" quan s'ha atacat la tasca de jutges en altres casos.

En aquest sentit, ha afegit que, en anys anteriors i amb altres membres, l'òrgan de govern dels jutges "feia declaracions genèriques sense fer menció a responsables polítics i persones concretes" per evitar conflictes institucionals. González Vega ha recordat que el 2017 diverses associacions de jutges i fiscals van firmar un manifest conjunt en el qual reclamaven "una defensa efectiva de la independència" del CGPJ.

Respecte a les paraules de Pablo Iglesias sobre la "humiliació" de la justícia espanyola davant els tribunals europeus pel que fa al procés, el magistrat ha assenyalat que no comparteix les paraules del líder de Podemos. "Quan un tribunal superior revoca una decisió d'un tribunal inferior mai hi ha humiliació. Hi pot haver una diferència de criteris jurídics", ha explicat.

Silenci davant d'altres atacs

A més, González Vega ha insistit que s'ha posat en qüestió la independència del poder judicial i del Suprem per part de polítics de diferents espectres ideològics i el CGPJ "sempre ha mantingut silenci".

D'aquesta manera, el portaveu de Jutges i Jutgesses per a la Democràcia ha subratllat que els vocals porten en funcions des de novembre del 2018, per la qual cosa "és procedent la renovació". Sobre les crítiques per la politització de la Fiscalia General de l'Estat i el CGPJ, ha reclamat "un pacte d'Estat que modifiqui el sistema de nomenament i l'estatut orgànic dels fiscals".