Quan només fa 48 hores que Pablo Iglesias és vicepresident del govern espanyol, el poder judicial ja ha sortit a parar-li els peus i a marcar territori. El líder de Podemos ha fet avui unes declaracions a Antena 3 dient que els tribunals europeus han humiliat la justícia espanyola. Iglesias es referia així al reconeixement de la immunitat d'Oriol Junqueras que ha permès que Carles Puigdemont i Toni Comín estiguin ja exercint com a eurodiputats. 

El Consell General del Poder Judicial, que és el màxim organisme de representació del poder judicial, ha obert avui mateix el pols amb el vicepresident demanant "moderació, prudència i mesura i responsabilitat institucional per evitar la utilització política de la justícia o el qüestionament de la independència, la imparcialitat i la professionalitat dels jutges i magistrats que integren el poder judicial".

 

 

La Comissió Permanent del CGPJ tanca files amb els jutges i magistrats que han tingut alguna responsabilitat en les instruccions judicials del procés: "Des del més absolut respecte al dret de llibertat d'expressió, la Comissió Permanent considera imprescindible reafirmar que l'actuació del Poder Judicial, institució essencial en qualsevol societat democràtica, persegueix en tot moment el compliment de la llei i la defensa dels drets reconeguts a tots els ciutadans espanyols, fonament del nostre estat social i democràtic de dret".

La declaració institucional que repassa l'actuació judicial en el procés ha estat subscrita pel president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i per tots els vocals de la seva Comissió Permanent: Álvaro Cuesta, José María Macías, Pilar Sepúlveda, José Antonio Ballestero, Juan Manuel Fernández, Juan Martínez Moya i Rafael Mozo.