La Junta de jutges d'instrucció de la ciutat de Barcelona s'han oposat a la posada en marxa el 4 de febrer del nou jutjat de guàrdia per a delictes lleus immediats, ja que consideren que els quatre funcionaris previstos pel Departament de Justícia són insuficients per fer la feina que toca durant un dia de guàrdia, i això podria comportar més feina ordinària pel jutjat i a la policia judicial.

Justícia ha respost que el jutjat de guàrdia existent ara mateix compta amb sis funcionaris, el doble de l'habitual, i que ara s'hi destinaran destinat dos funcionaris més, fins arribar a vuit, perquè hi hagi dues guàrdies amb quatre funcionaris cadascun.

Els jutges recorden a l'acord adoptat dijous passat que actualment a la guàrdia es dicten sentències, es notifiquen i es deixa iniciada l'execució de la pena. Si no es pot fer tot això per falta de funcionaris, "s'incrementa la càrrega de treball ordinària del jutjat, que assumeixen els tramitadors", que amb la nova guàrdia ja veuran incrementada "notòriament" la seva càrrega de treball en execucions de condemnes.

A més, els jutges diuen que no tenen constància que s'hagi aprovat ja la dotació pressupostària de la nova guàrdia, i tampoc per a la fiscalia.