L'Associació Professional de la Magistratura, l'Associació Judicial Francisco de Vitoria, Jutges i Jutgesses per a la Democràcia i Fòrum Judicial Independent han considerat desproporcionat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi demanat la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per la filtració de correus electrònics escrits des del compte corporatiu de l'òrgan de govern dels jutges en què s'insultava i es menystenia el procés independentista i els seus líders. A parer de les associacions judicials, els correus eren "privats" i expressaven opinions personals. Per això consideren que "no comprometen" el conjunt de la carrera judicial.

Les quatre associacions consideren que els correus tampoc comprometen els magistrats que hauran de jutjar els líders del procés independentista a la presó o a l'exili, "que en cap moment s'han pronunciat" en aquests correus.

També afirmen que els autors dels escrits són 30 dels 5.500 magistrats que exerceixen a Espanya, i afirmen que no té sentit demanar la dimissió de Lesmes perquè el fòrum electrònic on es van abocar els missatges "no està sotmès a cap mena de control ni censura" del CGPJ.

A més, expliquen que cap de les garanties inherents al procés judicial contra els líders independentistes resulta, "ni remotament", afectada pels fets. I subratllen que tots els implicats en aquest procés "compten amb els drets i garanties proclamats a la Constitució". Finalment, les quatre associacions de jutges i magistrats volen reafirmar el "compromís inequívoc" del poder judicial espanyol amb la Constitució i amb els seus valors.