Té tics homòfobs, discrepa amb la Llei de memòria històrica i és profundament combatiu amb l'independentisme. Així és Enrique López, un dels tres jutges de l'Audiència Nacional que han condemnat a tres anys i mig de presó el raper Valtonyc.

L'últim estirabot del magistrat, de perfil conservador, ha anat dirigit a l'independentisme. En una columna a La Razón, el magistrat expressa tot el seu rebuig a les formacions independentistes i critica que no es puguin il·legalitzar. López lamenta que hi hagi hagut un canvi legal que permeti que hi hagi partits independentistes actius, que puguin actuar dins del marc legal.

"Abans de 1995 es concebia una associació com a il·legal quan, entre altres finalitats, perseguissin 'la destrucció de l'ordre jurídic, polític, social o econòmic, o l'atac, per qualsevol mitjà, a la sobirania, a la unitat o independència de la pàtria, a la integritat del seu territori o a la seguretat nacional', avui ja no", exposa en el seu escrit.

Les altres polèmiques

No és la primera vegada que López protagonitza controvertides columnes d'opinió. El 2005 va comparar el matrimoni homosexual amb la zoofília o la poligàmia: "Anomenar matrimoni a la unió de persones del mateix sexe és un canvi radical", exposava, per després dir que seria semblant a la unió "de més de dues persones" o "d'un home i un animal".

Dos anys més tard va exposar els seus dubtes respecte a la Llei de memòria històrica, aprovada pel govern Zapatero i el 2008, amb l'alliberament de De Juana Chaos, va assegurar que el millor seria implementar la cadena perpètua.

López ha participat activament en la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), el conegut lobby de l'expresident del govern espanyol, José María Aznar. És doncs un perfil proper al PP: va ser proposat per aquest partit per ser vocal del Consell General del Poder Judicial. Les seves relacions amb els populars li han permès obtenir fins a tres ascensos, uns dels quals el va portar a ser magistrat del TC.