El magistrat de la Sala Civil del Tribunal Suprem, Antonio Salas, i que decideix sobre assumptes com custòdies infantils, divorcis o adopcions, entre d’altres, ha assegurat en unes piulades a Twitter que “gran part de la desigualtat històrica entre homes i dones radica en la força física”.

En aquesta conversa amb la jurista Inés Herreros, Salas ha respost a Herrero: “Si la dona fos més forta que l’home, potser el problema seria al revés”, a la qual cosa Herrero va contestar que la “violència de gènere prové de la desigualtat”.

Instants després i en veure que les xarxes es feien ressò d’aquestes piulades, l’Associació de Dones Jutges va interpel·lar Salas amb certa ironia i van parlar d’un Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Paral·lelament, Salas ha demanat penes similars per a les dones que maltractin els seus marits. 

Salas ha respost que si ell pogués col·laborar, "ho faria amb gust”, i ha reconegut la “gravetat” d’aquesta xacra, però prossegueix: “La causa pròxima és la dificultat de la convivència, la maldat de molts ésser humans i la diferència de força física”. Paraules que després ha volgut matissar.

“En igualtat de força física, hi hauria menys masclisme”, ha replicat Salas a l'advocada Eva López, qui posava en entredit que si les dones fossin més fortes hi hauria menys masclisme.

Reafirma les seves paraules

En una entrevista aquest dimecres a la Cadena Ser, Salas ha insistit que no entén el “revol” provocat per les seves piulades i ha defensat la seva postura.

“El maltractador té un problema amb la seva dona perquè està discutint sobre gelosia o per l’educació dels fills. Sap que si ell li deixa anar la mà, la mà d’ella li farà menys mal que el que ell li propina. Deixem de dir que és un problema educacional”, ha reblat Salas.

Salas ha persistit en dir que la violència masclista no és una qüestió educacional i que té molt a veure la superioritat física de l’home sobre la dona. Alhora, Salas ha equiparat la violència masclista amb la maldat de l’ésser humà: “El que pega ho fa des de l’escola amb els que són menys forts que ell, si es casa amb un home, maltractarà l'home; si es casa amb una dona, maltractarà la dona; i si té un gos, maltractarà el gos, ja que és mala persona”.