El Jutjat d'Instrucció 2 de Sabadell (Barcelona) que investiga l'actuació a la zona dels Mossos d'Esquadra l'1-O ha demanat d'identificar responsables del Centre de coordinació regional de la Sala Regional de la Regió policial Metropolitana Nord i citar-los en qualitat d'investigats per un delicte de desobediència.

El jutjat demana en concret que se citi la responsable de la regió policial i l'intendent subcap. El jutjat requereix els Mossos que remeti a la Policia Judicial de la Guàrdia Civil totes les comunicacions registrades durant l'1 d'octubre de 2017 a la Sala Regional i el seu contingut, així com les comunicacions del xat corporatiu. Així mateix, demanen que s'acrediti la preexistència dels telèfons mòbils que es van lliurar als agents, així com acreditar la seva titularitat i quins telèfons concrets es van lliurar a cada patrulla.

Sobre tota aquesta informació, demanen que la Unitat de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil realitzi un informe en el que s'analitzin les comunicacions i el seu contingut en relació amb l'1-O. Aquest jutjat va obrir una investigació arran d'una denúncia d'un particular per un presumpte incompliment del deure de perseguir delictes dels mossos que van actuar en l'escola Pere Calders de Polinyà (Barcelona).

Primer va citar com investigats als dos agents que van actuar en aquesta escola i posteriorment a l'inspector i subinspector responsables de la Sala Regional i al cap de la comissaria de Santa Perpètua de Mogoda.