Isabel Díaz Ayuso ha estat l'última víctima de les cartes amb amenaces de mort que han enfangat la campanya madrilenya. Però la candidata del PP, després d'acusar l'esquerra de muntar un "circ", hi ha volgut treure ferro. En una entrevista aquest dimecres a Onda Cero, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha explicat que la carta en qüestió, interceptada a Sant Cugat, ja està a disposició judicial. I ha reclamat que "no s'hi doni més voltes", perquè "qui fa aquestes coses busca protagonisme". La resta de rivals polítics, començant pel president espanyol Pedro Sánchez i el candidat Pablo Iglesias, s'han solidaritzat amb ella.

La candidata a la reelecció no hi vol donar "més voltes". Per aquest motiu, ha rebutjat el cordó sanitari a Vox que li ha reclamat el govern espanyol. De la mateixa manera, tampoc no s'ha compromès a signar un "pacte contra la violència i per la concòrdia", que ha proposat el candidat de Ciutadans, Edmundo Bal, a la resta de formacions madrilenyes. "És com signar que no pegarem els nens a classe", ha posat d'exemple.

Des d'ahir al vespre, els Mossos d'Esquadra investiguen una carta amenaçadora amb dues bales a dins que anava dirigida a Isabel Díaz Ayuso. La policia catalana va rebre l'avís a les vuit del vespre i està investigant la missiva, que va ser interceptada a l'oficina de Correus de Sant Cugat. Amb tot, ara mateix se'n desconeix l'autoria i les motivacions. El Ministeri de l'Interior també va informar d'una segona missiva dirigida a María Gámez, directora de la Guàrdia Civil, amb quatre projectils. Va ser localitzada a Vallecas.

Un nou episodi d'amenaces de mort a polítics que se suma als ja existents contra dirigents del PSOE i Podem, així com a alts càrrecs públics. Primer van ser el ministre Fernando Grande-Marlaska, l’exvicepresident i candidat Pablo Iglesias i la directora de la Guàrdia Civil María Gámez, que van rebre cartes amb bales a l’interior. Aquest dilluns va ser la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, qui va rebre també una navalla ensangonada, presumptament enviada per una persona diagnosticada d’esquizofrènia. Ara ha estat el torn d'Ayuso i, novament, Gámez.

Reforç de la seguretat

Les amenaces de mort dels últims dies han tingut conseqüències també al Ministeri de l’Interior. Segons ha revelat eldiario.es, després d’una avaluació de l’amenaça, el departament de Fernando Grande-Marlaska ha posat escorta a Ángel Gabilondo, Mónica García, Rocío Monasterio i Edmundo Bal, que no tenien dispositius de seguretat personal. Per la seva part, Isabel Díaz Ayuso i Pablo Iglesias, que sí que en tenien, els han vist reforçats amb motiu de l’escalada.