El titular del jutjat d’instrucció 51 de Madrid ha obert diligències prèvies contra el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa i per lesions per imprudència professional per haver permès la manifestació del 8-M. La decisió arriba arran de la denúncia d’un particular contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i tots els delegats del govern a les diferents comunitats autònomes per no haver prohibit concentracions multitudinàries entre el 5 i el 14 de març tot i la recomanació del Centre Europeu per al control i prevenció de malalties, el 2 de març.

El jutjat només ha incoat diligències contra el delegat perquè és l’únic sobre el que té competències i insta al denunciant que, si ho considera oportú, traslladi la denúncia als organismes competents. En el cas de Sánchez, davant de la Sala Segona del Suprem i pel que fa a la resta de delegats, als òrgans judicials de les seves comunitats.

El jutge també ha acordat ordenar diverses diligències d’investigació a la Guàrdia Civil i al metge forense, tot i que adverteix que no són “urgents” i s’hauran de practicar quan la situació ho permeti depenent de l’evolució de l’estat d’alarma.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món