El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena estudia sotmetre el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a un acarament amb el cap de l'UCO de la Guàrdia Civil encarregat de la investigació sobre el referèndum de l'1 d'octubre, segons ha informat la Cadena Ser citant fonts jurídiques.

Llarena esperarà a rebre les explicacions del ministre, després que ha assegurat –en contra dels informes de la Guàrdia Civil- que no s'ha destinat ni un euro de diners públics a finançar el procés independentista. Si aquestes explicacions continuen posant en dubte la feina dels agents, l'instructor acordarà l'acarament, que es produirà en presència dels advocats de totes les parts per intentar aclarir la sospita que ha aparegut sobre la investigació pel presumpte delicte de malversació de cabals públics.

Embolic amb l'advocat de l'Estat

Les fonts jurídiques consultades no amaguen el seu malestar per les afirmacions de Montoro quan Espanya té obert el procés amb Alemanya per reclamar l'extradició de Carles Puigdemont i es pregunten què fa personat l'advocat de l'Estat en la causa si el govern espanyol té tan clar que no hi ha hagut malversació de cabals públics. En el seu escrit de personació davant de l'alt tribunal, l'Advocacia de l'Estat va assenyalar que existien "indicis racionals de criminalitat d'un delicte de malversació de cabals públics" i la "sospita raonable" que en la "preparació i execució del referèndum" es va utilitzar una part dels 28.534 milions del finançament autonòmic per a l'any 2017.