Un jutge de Martorell investiga pels delictes de discriminació i contra la integritat moral un dels nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca denunciat per la fiscalia per suposadament emplaçar alumnes fills de guàrdies civils a identificar-se a classe.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Martorell ha obert una investigació a aquest docent, David T., per la seva intervenció a classe del passat 20 d'octubre, en vigílies de la convocatòria d'una vaga estudiantil independentista.

Per la seva banda, el titular del jutjat d'instrucció número 7 de Martorell té a les seves mans la denúncia de la fiscalia contra els altres vuit professors de l'IES Palau per les seves intervencions a classe el passat 2 d'octubre, en què suposadament van criticar l'actuació policial contra el referèndum il·legal, tot i que encara no ha decidit si l'admet a tràmit.

La fiscalia va presentar fa uns dies una denúncia contra nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca —centre en el qual estudien nombrosos fills de guàrdies civils que viuen a la caserna situada a la població—, per un delicte contra els drets fonamentals en la seva modalitat de lesió de la dignitat per motius de discriminació i un altre d'injúries greus contra cossos i forces de seguretat de l'Estat.

En la seva denúncia, el ministeri públic manté que els nou professors van criticar l'actuació policial per impedir el referèndum i van crear un clima d'hostilitat cap als fills dels guàrdies civils, en les seves intervencions a classe els dies 2 d'octubre i 20 d'octubre passats.

La denúncia de la fiscalia s'ha dividit en dos, en funció del dia en què van succeir els fets, i de moment s'ha obert investigació per la intervenció d'un dels professors davant els seus alumnes el dia 20 d'octubre, quan a classe es parlava de la vaga estudiantil de 48 hores "a favor de la República" convocada per als dies 25 i 26 d'octubre.