Un jutge de Barcelona investiga, a instàncies de la Fiscalia, les lesions que antiavalots de la policia espanyola van causar a una jove durant la seva detenció en les protestes postsentència, a la qual suposadament van colpejar amb les defenses i van arrossegar per terra.

En el seu escrit, al qual ha tingut accés Efe, el titular de jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona acorda citar la jove per a un reconeixement mèdic a l'Institut de Medicina Legal i requereix al Cos Nacional de Policia un informe sobre les lesions denunciades per la manifestant.

La jove, que va estar 13 dies a la presó preventiva i segueix imputada pels aldarulls, va ser detinguda el passat 18 d'octubre, en el marc dels incidents ocorreguts als voltants de la Prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana de Barcelona, coincidint amb la jornada de vaga general convocada en protesta per la sentència del procés.

La defensa de la manifestant va fer públic un vídeo de la seva detenció per demostrar que els antiavalots de la policia espanyola la van estirar dels cabells, la van arrossegar per terra i la van copejar amb una defensa abans d'introduir-la al furgó policial.

En un escrit, la Fiscalia ha demanat al jutjat que ofereixi accions a la jove i que investigui les lesions que assegura que li van causar els policies. El jutge ha acordat les diligències sol·licitades pel ministeri públic i, a més, ha requerit al CNP que aporti al jutjat les imatges de què disposi de la seva actuació.