Una jutgessa de Barcelona ha decidit citar en qualitat d'investigat i, per tant, d'imputat, el tuitaire Luis Pérez, més conegut com a Alvise Pérez a les xarxes socials, per haver publicat una PCR positiva falsa del president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, durant el debat electoral que es va emetre a La Sexta pels comicis del 14 de febrer. La titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona ha citat Pérez el mes de setembre perquè declari. La Fiscalia va denunciar el tuitaire per delictes de falsedat en document privat i injúries.

L'afectat, Salvador Illa, ja va declarar davant la jutgessa el mes passat i va anunciar-li la seva intenció de personar-se com a acusació particular per defensar la seva "honorabilitat" per les "calúmnies" que havia publicat Alvise Pérez.

El PSC va portar el cas a la Fiscalia

L'endemà del debat electoral, el PSC va anunciar que portava el cas a la Fiscalia per haver publicat aquesta falsa PCR positiva de Covid-19. Els socialistes van expressar en una piulada que "les fake news són una greu amenaça per a la democràcia i és treball de tots i totes combatre-les".

El document que Luis Pérez va difondre era la d'una suposada prova a la qual s'hauria sotmès l'exministre de Sanitat el 6 de febrer. A la capçalera de la mateixa, apareixia el logotip de QuirónSalud. Aquell dia, però, Illa va estar fent campanya per ciutats com Salou o Lleida.

Després de posar en coneixement de la situació al ministeri fiscal, la Fiscalia considera que el document va ser "íntegrament" confeccionat per l'internauta. De fet, el propi centre hospitalari va aclarir que l'informe era fals i que el número que apareixia a la prova que s'atribuïa a Salvador Illa no corresponia ni a aquest ni a cap altre informe diagnòstic.

Per a la Fiscalia, la publicació es va fer "per un mitjà massiu com Twitter, que permetia el seu visionat i redistribució indiscriminada" i entén que es va fer amb l'objectiu de "perjudicar Illa en les seves legítimes expectatives com a candidat a la presidència de la Generalitat".

Luis Pérez va esborrar la piulada després d'haver acumulat milers de retuits. La publicació es va produir en un context en què havia transcendit que Salvador Illa no s'havia volgut fer un test abans del debat electoral a TV3.

El tuitaire té més de 240.000 seguidors i ja ha protagonitzat altres polèmiques. De fet, Pérez va ser assessor de Toni Cantó fins al desembre de 2019, quan va deixar el càrrec per discrepàncies amb Ciutadans.

 

Imatge principal: Salvador Illa, en una intervenció al Parlament de Catalunya. Sergi Alcàzar.