Nou episodi judicial en l'entorn del president Carles Puigdemont. El director de l'Oficina del President, Josep Alay, no acudirà demà a declarar al jutjat d'instrucció numero 20 de Barcelona que investiga un suposat delicte de malversació de fons públics arran d'un viatge a Nova Caledònia, quan el 2018 va ser convidant pel Front d'Alliberament Nacional de Kanak Socialista al referèndum d'autodeterminació, i per un tiquet d'11 euros d'un peatge en una visita als presos polítics de Lledoners.

La querella va ser presentada per la fiscalia i la defensa d'Alay argumenta que no ha rebut la citació oficial per comparèixer davant del jutge. A més, adverteix que en els documents de la querella les dades del responsable de l'Oficina del President apareixen amb errors, tant el DNI com l'adreça.

Per tot plegat, Alay no es presentarà a les 10,30 a la Ciutat de la Justícia i el seu advocat, Gonzalo Boye, ha presentat un escrit demanant la suspensió de la declaració. Reclama que se li faci arribar oficialment la querella presentada i se'l citi "en deguda forma i ambel temps suficient per preparar la defensa".

En l'escrit, s'argumenta que Alay ha tingut coneixement extraprocessalment de la "suposada existència d'unes declaracions" previstes per demà, a la qual no ha estat citat ni ell ni el seu lletrat; que des que va saber de l'existència d'aquestes diligències s'ha posat repetidament en contacte amb el jutjat sense que se li hagi "ni confirmat ni desmentit" l'existència d'aquest assenyalament; que ja va declarar davant del fiscal, el qual no va tenir problema per localitzar-lo; i que "és possible" -"no estem segurs", afirma- que d'aquella querella surti aquesta citació.